понеділок, 12 жовтня 2020 р.

                                           Психологічна підтримка

Як подолати осінню депресію?


Осіння депресія, як і будь-які перепади емоційного стану, може бути пов'язана і суто з індивідуальними факторами. Депресія часто виникає на підґрунті фізичного або розумового перенапруження, коли ми мало спимо і багато працюємо. Осінь — сезон застуд, зниження імунітету, загострення наявних проблем зі здоров'ям, що відбиваються на психічному стані.


Осінню, як і будь-яку іншу депресію, ігнорувати ні в якому разі не варто. Аби самостійно покращити свій емоційний стан, виконуйте наступні пункти:


🔸Займіться спортом. Головне — вибрати той вид спорту, який був би вам цікавий. Це може бути відвідування басейну, тренажерного залу, ранкова пробіжка та інше.


🔸Відрегулюйте свій раціон харчування та режим сну. Слідкуйте, що б у вашому щоденному раціоні були присутні свіжі овочі та фрукти. А також додайте до свого звичного сну ще одну годину. Адже вашому організму потрібно буде більше часу на відновлення сил.


🔸Частіше зустрічайтеся з близькими людьми. Посміятися в компанії рідних чи друзів дуже корисно: сміх знижує рівень гормонів стресу.


🔸Займіться приємними справами. Заняття, яке принесе не тільки результат, але і задоволення - ось розв'язання проблеми осінньої депресії. Вишивайте хрестиком, в'яжіть, колекціонуйте листівки і багато іншого. Таким чином ви займете себе і у вас залишиться мінімум часу на нудьгу.


Якщо самостійно побороти депресію не можете, обов'язково зверніться за допомогою до фахівців.

Немає коментарів:

Дописати коментар